Sfaturi

Apa florală și utilizarea ei

Ce este Apa florală?

Poate că nu vă este straină denumirea de Ulei Esențial. Dar cum este cu Apa  Florală? Aceste două produse, aparent diferite, au ceva în comun: metoda  de obținere. Ambele sunt rezultatul distilării cu vapori de apa a unei plante în întregime, sau doar părți din ea( flori, frunze, tulpina, ramuri) sau a cojii de citrice, a scoarței de copac..etc. În urma procesului distilării, obținem Uleiul esențial care înglobează moleculele liposolubile din planta de origine si Apa florală cu moleculele hidrosolubile.

Legatura dintre Apa florala si Uleiul esential

E ca si cum am spune ca cele doua produse finite: Uleiul si Apa florala sunt surori, sunt complementare. Uleiul esential cu proprietăti si concentrație mult mai mari, care necesită o diluare într-un ulei vegetal pentru a putea fi inghițit, sau pentru a putea fi aplicat pe piele, în scopuri terapeutice. Nu la fel stau lucrurile cu Apa florală. Mult mai blândă decât un ulei esențial, atât de blânda încât poate fi folosită chiar și la bebeluși. Se poate aplica pe cele mai sensibile tenuri, pentru calmarea iritațiilor.

Un exemplu de produs ce contine Ape florale este Lotiunea anti-îmbatrânire de la Pranarom, Belgia. Conține ape florale de Imortele, Trandafir, Melisa- plante recunoscute pentru proprietățile calmante si tonifiante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *