Articole

Măști faciale pentru îngrijirea tenului, primăvara

După trecerea sezonului rece, întregul organism simte nevoia de a-și reînnoi forțele, iar tenul de a-și recăpăta luminozitatea și strălucirea. Deoarece tenul este unul dintre principalele organe responsabile cu detoxifierea după un sezon rece, îți aduc în atenție argila, pentru excelentul potențial de a absorbi sebumul și impuritățile tenului.

Datorită conținutului bogat în minerale, argila acționează pe de o parte ca un burete care absoarbe și apoi remineralizează tenul.

Distingem câteva tipuri de argilă folosite în cosmetică:

  • Argila verde – ideală pentru curățarea, decongestionarea și remineralizarea tenurilor normal și gras.
  • Argila albă –  cunoscută și sub denumirea de Kaolin, este bogată în siliciu și potrivită pentu purificarea tenurilor uscat și sensibil.
  • Argila roșie – bogată în oxid de Fier, redă luminozitaea tenului încărcat cu impurități și contribuie la calmarea iritațiilor.
  • Argila galbenă – se recomandă pentru tenul sensibil, dar și pentru tenul  acelora  care am trecut de anii tinereții. Purifică, exfoliază, redă luminozitatea și estompează petele de la nivelul pielii.

Cum se realizează o mască cu argilă?

Amestecă argila cu apă minerală, infuzie de plante sau flori, hidrolat de plante, până obții o consistență cremoasă, care nu curge și care se întinde ușor pe față.  Pentru un efect mai puternic, adaugă 2-3 picături de ulei esențial ( ex: geranium, lamâie verde, sau un alt ulei pe care îl preferi). Aplică masca pe ten și las-o să acționeze până se usucă și devine o crustă. Se curăță cu apă caldă. Nu se recomandă mai mult de o aplicare pe săptămână.

Masca purificatoare cu iaurt natural și albuș de ou

Iaurtul natural este un exfoliant fin, neabraziv, care curăță în profunzime grație acidului lactic natural pe care îl conține. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial. Iaurtul „se înțelege” de minune cu uleiurile esențiale.

Pentru redarea fermității tenului se recomandă masca cu albuș de ou. Are proprietăți asemănătoare cu argila, deoarece absoarbe excesul de sebum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *