Articole

Prepară acasă uleiurile vegetale florale cu efecte deosebite asupra tenului

Iți aduc în atenție maceratele florale în ulei, pe care ți le vei putea pregăti singură, și vei scuti astfel o sumă considerabilă de bani. Aceste uleiuri vegetale, asociate cu uleiurile esențiale, completează nevoile tenului în acest sezon de tranziție. După frigul resimțit în perioada iernii, tenul se confruntă cu o ușoară sau o severă senzație de uscăciune, sau poate este lipsit de luminozitate.

Cum se realizează maceratul floral?

Maceratul floral nu este altceva decât ulei vegetal obținut prin macerare. În continuare vă prezentăm metoda corectă de obținere a maceratului floral.

Florile sau părțile din plantă atent selecționate pentru macerare, se asează într-o sticlă cu deschizătura mai largă sau într-un borcan de sticlă; peste acestea se toarnă ulei vegetal (de preferință ulei presat la rece) din floarea soarelui sau măsline. Vasul se lasă la soare timp de 40 de zile, pentru ca procesul de macerare să aibă loc, după care se filtrează și se depozitează intr-un vas de sticlă (de preferat închisă la culoare pentru ca procesul să nu fie afectat de acțiunea razelor solare). Acest ulei vegetal va avea toate proprietățile plantelor care au fost macerate. Îl puteți folosi în locul cremelor de zi și de noapte. Când îl folosiți pe discheta demachiantă, puteți adăuga  și câteva picături de ulei esențial de Geranium, Mușețel, Lavandă.

Mai jos aveți câteva sugetii de uleiuri vegetale obținute prin macerare împreună cu beneficiile acestora.

Maceratul de lavandă

Cu un parfum delicat, subtil, este o bază perfectă pentru masajul de relaxare, pentru calmarea nervilor și pentru regăsirea stării de bine și a liniștii. În momentul masajului, puteți adăuga și câteva picături de ulei esențial de lavandă.

Maceratul din flori de gălbenele

Este indicat în tratarea diferitelor răni, zgârieturi de la nivelul pielii, grăbind cicatrizarea dar – aspect mai puțin cunoscut – este și un excelent calmant nervos. Poate fi folosit ca atare sau ca bază pentru realizarea diferitelor unguente, creme.

Maceratul din flori de albăstrele

Este excelent în calmarea cearcănelor, a zonei din jurul ochilor, dar și un bun demachiant.

Maceratul din flori de crin imperial

Se folosește combinat cu alte uleiuri vegetale sau ca bază pentru uleiurile esențiale, pentru regăsirea stării de confort interior. Se recomandă amestecul dintre acest ulei vegetal și uleiuri esențiale care oferă relaxare: Portocală dulce, Portocală amară, Lavandă, Ylang- ylang, Verbină, Măghiran, Mușețel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *