COMENZI TELEFONICE:0769 083 301PROGRAM:Luni – Joi: 9:00 – 20:00| Vineri: 9:00 – 16:00

Proprietăți medicinale neștiute ale uleiului esențial de scorțișoară

Scorțișoara ca produs în starea sa brută provine din ramurile unui arbore, veșnic verde care atinge de la 10 până la 15 metri înălțime și face parte din familia Lauraceae, fiind originar din din Sri Lanka și din sudul Indiei. 

Efectele uleiului esențial de scorțișoară în tratarea diabetului

Produsul rezultat din aceasta, în cazul de față uleiul esențial de scorțișoară, dovedește numeroase proprietăți terapeutice în diabetul diagnosticat de tip 2, prin scăderea nivelului de glucoză și lipide. Conform unui studiu realizat în anul 2003 și publicat în Diabetes Care, scorțișoara are proprietatea de a reduce glucoza serică, trigliceridele, colesterolul LDL și colesterolul total în cazul persoanelor care suferă de această formă de diabet. De asemenea va reduce factorii de risc asociați diabetului de tip zaharat și a bolilor cardiovasculare.

Uleiul esențial de scorțișoară în tratarea infecțiilor

Cât despre efectele sale recunoscute în infecțiile bacteriene și fungice, studiile arată că acesta distruge 99.99% dintre microbi, chiar și pe cei rezistenți la antibiotice, ocupându-se în mod magistral de multe dintre infecțiile respiratorii, intestinale, ginecologice și urinare. Este un antiinfecțios puternic, antiviral, antibacterian, antiseptic( mai ales intestinal: antidiareic excelent).

Uleiul esențial de scorțișoară în tratarea problemelor bronșice

Este un ulei care se pretează foarte bine pe bronșitele asmatiforme. Este indicat în majoritatea afecțiunilor din anotimpul rece. Nu se recomandă aplicarea acestui ulei pe piele (fiind dermocaustic). Se recomandă pentru uz intern sau pe cale rectală, în supozitoare preparate în farmacii.  În farmaciile  din Vestul Europei, se prepară supozitoare cu uleiuri esențiale, inclusiv cu uleiul de scorțișoară.

Mai este folosit de cei care doresc să slăbească, deoarece taie pofta de mâncare.

Atenție: Este interzis în sarcină, alăptare și la copiii mai mici de 7 ani!

Leave your comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *