Micoza este cea mai frecventă afecțiune a unghiei, unul din 10 adulți fiind afectat de aceasta. Sunt multe căile prin care cineva poate contacta ciuperca unghiei piciorului, cel mai frecvent intalnită fiind la persoanele în vârstă și la cei care suferă de afecțiuni precum diabetul sau probleme circulatorii, aceasta fiind cauza reducerii fluxului sangvin către degetele de la picior.
Factori ce influențează apariția micozei
Când fungii microscopici invadează unghia, se creează așa numita ”micoză a unghiei”. Degetul mare și degetul mic sunt cele mai predispuse la infectare și asta pentru că sunt mai expuse la frecarea cu încălțămintea.
Există mai multe tipuri de fungi care odată contactați pot da simptome diverse precum unghia îngroșată și îngălbenită. Trebuie avut în vedere faptul că micoza nu se va vindeca de la sine aceasta putând fi transmisă celor din jur fie prin contactul direct, fie de la nivelul podelelor dușurilor, vestiarelor, piscinelor sau prin folosirea în comun a prosoapelor sau a altor articole de acest gen. De asemenea, pantofi care strang și aplicarea unor straturi multiple de oja pot împiedica respirația unghiei, ducând astfel la apariția infecției.
Micozele unghiei sunt foarte contagioase și foarte dificil de tratat. Trebuie să te înarmezi cu răbdare și consecvență pentru a reuși să scapi de acestea.
Uleiuri esențiale ce previn sau stopează apariția micozei
În continuare, pentru tratarea micozei, îți recomandăm o combinație de uleiuri naturale ce conține următoarea formulă:
- Ulei esențial lavandă Angustifolia – 3 ml.
- Ulei esențial dafin – 3 ml.
- Ulei esențial Tea Tree – 2ml.
- Ulei vegetal migdale – 2ml.
Aplică astfel câteva picături pe zona afectată de 2-3 ori pe zi până la dispariția completă a micozei.
Dacă infecțiile cu fungi sunt recurente, medicul vă poate prescrie probiotice, care să regleze dezechilibrul de la nivelul florei.
Pe site-ul www. aromaforce.ro, în afară de uleiurile esențiale, vei regăsi un produs special conceput de Pranarom pentru micoza unghiei.