Articole

Uleiul esențial de mușețel și efectul său antiinflamator

Uleiul esențial de mușețel roman (mușețelul nobil) este unul dintre acele produse pe care este bine să le ai tot timpul în trusa de prim ajutor. Calitățile acestui ulei sunt puse în valoare de studiile științifice care au scos în evidență proprietățile medicinale ce îl recomandă.

Deși în țara noastră este cunoscut mai mult ceaiul de mușețel și mai puțin uleiul esențial de mușețel, proprietățile uleiului esențial sunt cu mult mai puternice. Costul ridicat al acestui ulei se justifică prin cantitatea mare de flori de mușețel folosită. Astfel, pentru a obține 400-900 ml de ulei esențial de mușețel sunt necesare 100 kg inflorescențe de plantă.

Proprietățile uleiului esențial de mușețel

  • Este eficient în calmarea sistemului nervos. Folosit la copii, combate iritabilitatea, insomnia și chiar febra. Se recomandă în caz de migrene sau nevralgii. La bebeluși calmează gingiile iritate cauzate de erupția dentară. Se mai remarcă și prin acțiunea antiinflamatorie, cicatrizantă și antispastică.
  • Este excelent în calmarea iritațiilor pielii, pruritului (mâncărimea pielii) și a alergiilor.
  • Luptă eficient împotriva paraziților intestinali dar și a fungilor (candida).
  • Calitatea cea mai de seamă a acestui ulei constă în calmarea neuropsihică. De aceea este indicat in perioada sarcinii, mai ales în preajma nașterii, ajutând viitoarea mămică în calmarea durerilor și a neliniștii.

Poți găsi un ulei calitativ de mușețel marca Pranarom, pe site-ul nostru: www.aromaforce.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *