Articole

Uleiul esențial de lămâie

Odată cu venirea primăverii simțim nevoia de detoxifiere sau măcar a unei atmosfere proaspete în încăperi de preparate culinare care să conțină arome ”fresh”. Dacă și tu simți la fel, te invit într-o incursiune în aromoterapia cu uleiul esențial de lamâie (Citrus Limon).

Uleiul esențial de lamâie este un antiseptic eficient, favorizează digestia, fiind de asemenea utilizat cu succes de cei care au stări de greață sau rău de mijloace de transport. Acest ulei mai este recunoscut și ca un bun diuretic deoarece reduce retenția de apă din țesuturi și fluidifică sângele.

Sfaturi și trucuri:

Uleiul esențial de lămâie, alături de cel de pomelo, te va ajuta și în lupta cu kilogramele în plus și cu celulita. În acest sens poți folosi intern 2 picături de 3 ori pe zi dar și extern în masaj.

În aplicații externe pe ten și corp, folosește-l întotdeauna diluat într-un ulei vegetal. Vei observa că tenul devine mai luminos, mai ferm și chiar strălucitor.

Atenție la aplicarea externă: este un ulei fotosensibilizant și de aceea nu se recomandă expunerea la soare după ce a fost aplicat pe piele (există riscul de arsură solară).

Pentru că tot am vorbim de primăvară, te sfatuiesc să iți pregătești singură un spray care să purifice aerul din casă și care are și efecte antialergice:

Într-un vaporizator de 30 ml. combină:

  • 40 picături ulei esențial de lămâie,
  • 10 ml.alcool,
  • 10 ml. apă.

Agită bine, înainte de fiecare utilizare.

Te sfătuim să îți procuri un ulei de calitate pe a carui ambalaj să găsești inscripționate următoarele informații: țara de proveniență, chemotipul, data de expirare și un detaliu deloc neglijabil, modul de utilizare fie el uz extern sau intern. Noi îți recomandăm să folosești doar uleiurile produse pentru uz intern deoarece acestea îți oferă siguranța folosirii atât în aromoterapie cât și în masaj. Este foarte important sa inhalezi un ulei esențial obținut prin distilare și nu unul de sinteză.

Pranarom este un producător de de uleiuri esențiale de origine belgiană recunoscut ca un producător ce nu face rabat de la calitate. Uleiurile produse sub marca Pranarom pot fi găsite în toată Europa și chiar în România. Le poți achiziționa de pe site-ul nostru www.aromaforce.ro , noi fiind singurul importator autorizat să le comercializeze în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *