Articole

Prepară simplu un spray dezodorizant de cameră cu uleiuri esențiale

Este plăcut și chiar benefic să intrăm în contact cu diferite mirosuri terapeutice date de uleiurile volatile produse de natură, ca atunci când, de pildă, ne aflăm în mijlocul unei păduri de pin sau în mijlocul unei culturi de lavandă.

În alte circumstanțe însă și din varii motive este posibil să inhalăm anumite substanțe chimice din aer înainte de a afla că acestea ne pot dăuna. Lucrul acesta nu este întotdeauna plăcut fiindcă o parte din acestea se pot dovedi iritante pentru căile respiratorii sau pot provoca simptome temporare, cum ar fi durerile de cap și greața. Altele, mai grav, pot avea efecte nocive asupra sănătății pe termen lung.

Poate că totuși îți dorești ca locuința ta să păstreze un miros plăcut, chiar și după ce ai gătit sau ai copt alimente precum vinetele. Ce este de făcut? Este adevărat că oferta spray-urilor dezodorizante este foarte variată, dar noi dorim să îți prezentăm o metodă simplă de a-ți parfuma locuința cu ajutorul uleiurilor esențiale naturale.

Poți folosi amestecuri de uleiuri esențiale în candelă, aceasta fiind cea mai simplă metodă dar nu neapărat necostisitoare fiindcă vei avea doar un ulei încălzit, care va fi lipsit de calități terapeutice ale uleiului esențial, în urma contactului cu vasul încins al candelei.

Noi îți recomandăm difuzorul cu ultrasunete, pentru că acesta nu încălzește uleiurile esențiale, deci vei beneficia și de efectele terapeutice pentru care au fost create uleiurile esențiale pe lângă mirosul plăcut.

Dacă nu ai la îndemână difuzorul cu ultrasunete sau dacă mai amâni puțin achiziționarea unuia, îți recomandăm o metodă de realizare a unui spray dezodorizant. Cum realizăm un astfel de odorizant natural? Simplu.
Într-un flacon-spray amestecă: 90 ml. alcool de 90⁰, 3 ml. ulei esențial de Geranium, 3 ml. ulei esențial de lămâie. Închide bine flaconul și pulverizează de câteva ori pe zi în fiecare colț al încăperii, agitând bine înainte de fiecare utilizare.

Poți varia combinația de uleiuri, în funcție de preferințe: Chimen și Lămâie, Rozmarin și Scorțișoară și alte sortimente pe care le poți găsi pe magazinul nostru online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *