Articole

Câteva secrete pentru o vacanță reușită

Se apropie sezonul vacanțelor, iar secretul unei vacanțe reușite constă în preîntâmpinarea acelor aspecte neplăcute ale acestei perioade cum ar fi: schimbarea fusului orar, picioare obosite după lungi plimbări, enterocolite și disconfort abdominal, transpirație.

Schimbarea fusului orar

Dacă vacanța ta presupune deplasarea într-o zonă cu fus orar diferit de locul în care locuiești, poți face câteva pregătiri pentru a atenua neplăcerile decalajului orar. Iată câteva sfaturi:

  • Cu o săptămână înainte de plecare, ajustează-ți „ceasul biologic”, încercând să dormi la ore apropiate de cele pe care le vei avea în timpul vacanței.
  • Mănâncă sănătos și lejer în următoarea perioadă.
  • Într-un flacon roll-on, realizează următorul amestec: 8 ml. ulei vegetal de migdale + 10 picături ulei esențial mentă piperita + 10 picături ulei esențial mandarină. Aplică acest amestec timp de câteva zile înainte de plecare și câteva zile o dată ajunsă la destinație pe pliul interior al mâinii, abdomen superior, masând ușor zona respectivă. Vei fi mult mai relaxată!

Picioare obosite după lungi plimbări

Vacanța presupune uneori și lungi plimbări. Cele care au cel mai mult de suferit sunt picioarele, care încep să transpire în exces, uneori chiar să doară.

Poți ameliora senzația de oboseală și transpirația în exces cu ajutorul unei băi aromatice pentru picioare: într-o lingură de lapte ( poate fi și lapte vegetal), adaugă 5 picături de ulei esențial de lavandă + 3 picături ulei esențial mentă piperita. Acest amestec se adaugă într-un vas cu apă în care ai adăugat înainte 3 linguri de sare grunjoasă. Se țin picioarele în acest amestec timp de 15 minute. Nu se recomandă limpezirea după băile aromatice. Vei simți cum picioarele se destind și se relaxează după aceată baie aromatică.

Transpirația excesivă a picioarelor

În vacanță, nimic nu este mai binevenită, decât o pudră  cu uleiuri esențiale pentru evitarea mirosului neplăcut și a iritațiilor. Presară  puțin amidon de porumb în interiorul pantofilor pentru a absorbi mirosurile neplăcute, lăsâdu-l peste noapte să acționeze, apoi scutură pantofii de această pudră.

Iată cum poți pregăti singură pudra dezodorizantă: într-un bol de sticlă sau plastic, adaugă 100 g. pudră de arorut (arrow- root) + 20 picături ulei esențial mentă piperita + 10 picături ulei esențial lavandă. Amestecă bine și depozitează pudra obținută într-un borcan de sticlă. Se aplică pe picioarele curate, uscate, înainte de încălțare.

Enterocolită, disconfort abdominal

Se întâmplă adesea ca în vacanță, deși suntem destul de atenți cu igiena alimentară, să „dobândim” bacterii care să ne cauzeze probleme digestive: balonări, diaree.

Îți prezentăm o soluție simplă și eficientă la aceste probleme. Într-o jumătate de linguriță cărbune vegetal activat, adaugă 1 picătură ulei esențial mentă piperita și o lingură de apă potabilă. Acest amestec se înghite, apoi se clătește gura cu apă curată. Dacă după 3 zile de tratament nu există ameliorări, apelează la ajutorul unui medic, sau farmacist.

Rămâi „fresh” în orice ocazie!

Poți să îți păstrezi senzația de prospețime, apelând în orice moment al zilei la șevețele răcoritoare pe care ți le poți pregăti singură. Le poți folosi în călătorie, la plimbare sau la plajă. Iată cum poți proceda: achiziționează șervețele cu miros neutru, din bumbac și așează-le pentru 30 minute în congelator. O dată scoase din congelator, umezește-le cu apă florală de trandafiri. Pliază-le și așează-le  într-o cutie ermetică special concepută pentru șervețele umede. Le poți folosi pentru ten, gât, decolteu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *